Biserka Povše Tašić 21.10.2023 -

21.10.2023

Prave vsebine

Seveda se zavedam, da ljudje izbiramo za branje in v razmislek teme, ki so v sozvočju z našim svetovnim nazorom, interesi, trenutnimi navdihi in še s čim oziroma v precejšnji meri je brskanje po naslovih povezano z našim notranjim zemljevidom. Krasi ga marsikaj, od naših vrednot, izkušenj, znanja, prepričanj…

S pravimi ne mislim na to, da je vse, kar pišejo ali objavljajo drugi “nepravo”. Želim le poudariti, da se v poplavi takšnih in drugačnih novic in informacij, daleč proč od profesionalnega novinarstva, ukvarjamo s temami, ki nam jih servirajo vplivni in vodilni z namenom, da zameglijo naš pogled medtem, ko nas kuhajo kot žabe. In medtem ko nas skušajo nasititi z nepravimi vsebinami se naša življenja vsak dan dražijo, perspektive boljšega jutri pa se odmikajo v nedoločen čas v daljavo ali so vse bliže le izbrancem.

Ko že desetič premlevate na različne načine spisane prispevke o tem, kaj je kdo rekel, kdo bo s kom vladal, kakšne adidaske je obula neka vplivnica ali kaj pametnega je izrekel kakšen politik, se tu in tam le vprašajte, če so to resnično ljudje in teme, ki krojijo naš boljši danes in jutri.

Kakovostne vsebine

Z vsebino je tako kot s hrano. Lahko ji poteče rok trajanja. Lahko pa so že same sestavine napačno zmešane in vsi vemo, da iz testa za pico težko zamesimo dober jabolčni zavitek. Ko se je med mojim urednikovanjem nekoč in nekje znižal standard za honorarje zunanjim piscem in mi je bilo priporočeno, da lahko prispevke “spesni” vsakdo tudi za 5 evrov, sem se zunanjim sodelavcem zahvalila za sodelovanje. Nisem želela dajati njihovega znanja in sposobnosti pisanja ter kritičnega razmišljanja povsem v nič. In potem se čudimo, zakaj tiskani mediji umirajo? Sami smo vzgajali bralce, ki jim je bliže poneumljanje kot branje kakovostnih vsebin, ki silijo posameznika k razmisleku. Razmislek seveda ne pomeni, da se s prebranim besedilom tudi strinjamo.

V obdobju, ko se lahko z mediji ukvarja vsakdo, na ravni države pa lastniki, ki tudi medij smatrajo za kos pohištva, odpadka ali elektro vezja ter so družabna omrežja prežeta s sovraštvom in vsevedstvom, je priprava člankov, ki imajo rep in glavo in vabijo k tehtnemu razmisleku, res izziv. Toda pisanje je delo. Znanje ima svojo ceno. Veseli me, da nas bere vse več ljudi. Je pa treba z medijem seveda tudi preživeti. Zato …

Podprite nas

Vsebino portala lahko podprete na različne načine. Pasivno tako, da ob vsakem članku, ki se vas je dotaknil, vas povabil k razmisleku in ste zanj presodili, da si zasluži tudi plačilo, nakažete znesek po svoji presoji. Le s klikom do povezave ob članku. Nismo predvideli zavezujočega sistema naročnin. Prepuščamo vam izbiro plačila za vsebino, ki je za vas dodana vrednost.

Če ste podjetje ali posameznik, ki smatra, da je skrajni čas, da začnemo na področjih človek, družba, narava odpirati prave teme, potem se nam lahko pridružite kot oglaševalec ali kot pokrovitelj posameznih rubrik. Ali pa skupaj dorečemo piarovske vsebine, ki imajo namen osveščati, izobraževati, pojasnjevati različne plati družbe in narave z vidika vaših storitev in izdelkov.

O vsem se lahko pogovorimo.
Lastnica in urednica portala Prisluhni si. Z Biserko: človek, družba, narava

biserka@zbiserko.si

p.s. Na naslovni fotografiji so v zadnjem tednu najbolj brani članki. Vas zanima zakaj? Preberite jih.

Gostujoče mnenje

Človek

Družba

Narava

 

Delite objavo na socialnih omrežjih

Vsak prispevek v Prisluhni si lahko nagradite s prostovoljno donacijo oziroma plačilom po lastni presoji, kaj je po vašem mnenju poštena cena za opravljeno intelektualno delo.

TRR: SI56 1010 0006 0710 355
odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d.

založnik e-tednika Prisluhni si. Z Biserko:
Agencija BiTi, To Be Agency, Biserka Povše Tašić s.p.
Namen: donacija
koda: CHAR
referenca: brez (ali SI00 0000)

Za nakazilo donacije s funkcijo slikaj in plačaj, poskenirajte zgornjo QR kodo ter vpišite želen znesek za donacijo.