Biserka Povše Tašić -

10.07.2024

OBVLADOVANJE STRESA S KOMUNIKACIJO IN Z ENERGIJO je bila v zadnjem desetletju ena najbolj obiskanih delavnic, ki sem jo izpeljala za podjetja v javnem in zasebnem sektorju.

Stres ni nekaj, kar se nam dogaja samo na delovnem mestu. V stresu je lahko tudi gospodinja, ki ne hodi v službo. In hipno umirjanje z notranjimi vajami kar na delovnem mestu vam lahko takoj povrne izgubljeno energijo zaradi neustrezne komunikacije s sodelavcem, s stranko ali z nagovorom slabih misli v lastni glavi.

Intenzivnih 120 minut v živo poteka dinamično z vmesnimi izklopi v obliki izvedbe notranjih vaj za sproščanje. Vsebinsko pa se obvladovanja stresa s komunikacijo lotimo preko vaj besedne pantomime, zgodbe o pingvinih in mrožih, spoznamo pasti treh P-jev (posploševanje, permanentnost, poosebljanje) in preko šaljivih primerov dojamemo pomen postavljanja odprtih in zaprtih vprašanj skladno s situacijo in z našo želeno komunikacijsko namero (kaj bi torej želeli slišati ali kaj sporočiti sogovorniku).

Delavnico za vsakega naročnika osvežimo na novo, osnovno nit obvladovanja stresa s komunikacijo in z energijo pa so v moji izvedbi doslej že izkusili v podjetjih: Simbio Celje, Komunala Tržič, Stanovanjski sklad  MO Ljubljana, NLZOH Maribor, Osrednja knjižnica Celje, Zdravstveni dom Idrija, idr.

Komu je delavnica namenjena?

Vsebina in izvedba delavnice je zasnovana tako, da lahko zajame celotno strukturo zaposlenih, od vodij do neposrednih izvajalcev del. To pomeni, da torej ni namenjena zgolj posameznemu segmentu zaposlenih,  kot so vodje ali operativci. Seveda pa kot izvajalka želim pred izvedbo delavnice pridobiti spisek udeležencev z navedbo del, ki jih opravljajo, ker lahko delovno okolje potem upoštevam pri izvedbi nekaterih vaj.

Kako lahko sodelujemo?

Delavnica je primerna za zaprto skupino, torej znotraj posameznega podjetja za največ 16 udeležencev v skupini. V primeru večjega števila udeležencev je smiselno oblikovati dve skupini. Vsaka delavnica se smiselno, kar se tiče izvedbe vaj, prilagodi tudi dejavnosti podjetja bodisi v javnem bodisi v zasebnem sektorju. Zaradi interaktivnega dela je delavnico smiselno izvesti le v živo, ne preko zooma. Moja ura delavnice znaša 60 minut, torej 120 minut pomeni, da intenzivno delamo v vsebinskih sklopih 3 x 40 minut, vmesne pavze pa so vključene z dinamičnimi vajami.

Kdaj lahko sodelujemo?

Prijave za termine od 1. avgusta 2024 so odprte. To pomeni, da mi na biserka@zbiserko.si posredujete vaše povpraševanje (število skupin, želeni termin izvedbe).

Do  30. julija 2024 mi, prosim , pošljite prijave za želene termine v avgustu letos.
Do 15. avgusta 2024 mi, prosim, pošljite prijave za želene termine v septembru letos.

Za poznejše termine lahko kadarkoli pokličete ali mi pišete, termin pa po uskladitvi (potrditvi z naše strani) potrdite s posredovanjem naročilnice.

In vaš vložek ter način plačila?

Cena delavnice v višini 890 evrov vključuje pripravo, izvedbo in odzivno poročilo – torej pisno povratno informacijo naročniku in pdf gradivo s povzetkom za vse udeležence (prejmejo ga po koncu delavnice) ter pavšalne potne stroške do vaše destinacije. Cena je brez DDV, Agencija Biti To Be Agency, Biserka Povše Tašić s.p. ni davčni zavezanec.

Rok plačila: tako za podjetja v zasebni kot v javni lasti (neposredni in posredni proračunski zavezanci) je rok plačila 30 dni po datumu izvedbe.  Resnost namere posredujete s posredovanjem naročilnice takoj po skupni uskladitvi oz. potrditvi želenega datuma izvedbe.

Kaj so povedali naši dosedanji udeleženci:

»Odlično, prehitro je minilo.« (Stanovanjski sklad MO Ljubljana)
»Biserka je odlična predavateljica, bilo je izjemno koristno.« (Simbio Celje)
»Da sta stres in komunikacija tako povezana, si pa nisem mislil…« (Udeleženec Komunala Tržič)

Še nabor nekaterih drugih vsebin, ki vam jih za delavnico lahko pripravim po meri:

  1. Upravljanje časa doma in v službi ali Grem to dokončat!
  2. Kako okrepiti prožno razmišljanje in proaktivno delovanje?
  3. (Ne)moč povratne informacije ali zakaj izberemo laž namesto resnice?

Kdo sem izvajalka delavnice?

Predavateljica Biserka Povše Tašić, po izobrazbi univ. dipl. nov.,, sicer pa avtorica več kot 21 programov komuniciranja in odnosov v javnem in zasebnem sektorju, sem v minulem desetletju izpeljala več kot 80 delavnic na temo učinkovitega komuniciranja. Sem avtorica dveh knjig in soavtorica dveh zbornikov. Med drugim sem delo v javnem sektorju spoznala kot dopisnica in komentatorka v okviru RTV v 90-ih letih in pozneje kot direktorica Javnega zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Mozirje. Sodelovala sem pri prevzemanju podjetja za upravljanje in vodila štirideset enot. Tako rekoč celotno profesionalno dobo se ukvarjam s komuniciranjem in z odnosi v vlogi vodje ali znotraj medijev. Med drugim sem tudi lastnica medijskega portala Prisluhni si z Biserko: človek, družba, narava.

V pričakovanju vaše prijave ali klica za dodatno pojasnilo Vas prisrčno pozdravljam.

Delite objavo na socialnih omrežjih

Vsak prispevek v Prisluhni si lahko nagradite s prostovoljno donacijo oziroma plačilom po lastni presoji, kaj je po vašem mnenju poštena cena za opravljeno intelektualno delo.

TRR: SI56 1010 0006 0710 355
odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d.

založnik e-tednika Prisluhni si. Z Biserko:
Agencija BiTi, To Be Agency, Biserka Povše Tašić s.p.
Namen: donacija
koda: CHAR
referenca: brez (ali SI00 0000)

Za nakazilo donacije s funkcijo slikaj in plačaj, poskenirajte zgornjo QR kodo ter vpišite želen znesek za donacijo.